Geen verwarring

20190523_133235 (3)Ben ik in verwarring? Als pensionado leef ik een gelukkig leven. Ik kom niets tekort en ben niet afhankelijk van de Staat.
Nog niet want voor hetzelfde geld worden we ziek en moeten we extra zorg inkopen. Van de overheid hebben we als oudjes niet altijd veel te verwachten in zo’n situatie. Dat zien we bijna dagelijks op de TV. Dan is een financiële reserve prettig.
De overheid stuurt, als gezinsboekhouder, verschillende berichten op mij af. Van Knotje en Draghi moet ik mijn hypotheek aflossen en de spaarcentjes als een gek uitgeven. Terwijl ik alles al heb wat mij hartje begeert. Dat consumeren doe ik sober. Ik koop geen auto als de oude het nog doet. En wat moet ik met nieuwe schoenen als de oude nog goed zijn?
Hypotheek versneld aflossen (wens Knot) begrijp ik want dan kan vadertje staat bij ons overlijden weer een vette greep doen in de erfenis. Zo gek ben ik niet. Géén geld meer in de stenen stoppen. Overwaarde genoeg. Dat Knotje en Draghi zelf torenhoge schulden maken laat ik maar even in het midden.
Ik weet het eigenlijk wel. Wat ik niet uitgeef spaar ik en ik ga niet uitgeven om uit te geven. Is ook niet duurzaam. Die buffer kan nuttig zijn. Immers, de overheid is een uiterst onbetrouwbare adviseur als het om persoonlijke financiële planning gaat.

Geen verwarring dus.

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s