Offline

IMG-20190909-WA0000
Bram rechts en links vriend Floris

‘Kinderen zijn hinderen’ schreef Jacobs Cats. En ook ‘Als apen hooghe klimme willen, Dan siet men eerst haer naeckte billen’. Klimmen daar gaat het hier over. Fronsend hoorden we zijn plan aan. De top van de Killimanjaro was het doel. 5895 Meter hoog, temperaturen van ver onder het vriespunt en zes dagen wandelen.
Op zijn laatste app voor zijn vertrek lees ik ‘ Spreek jullie als alles goed gaat maandag weer’. En weg was hij op weg naar de top. In de afgelopen weken was vooral veel aandacht voor de materiële voorbereiding. Pillen, kleding, etc, etc,. Bezorgd als we zijn zagen we maar weinig fysieke voorbereiding. Maar ja, 4 marathons, mountenbiken van Dead Road in Bolivia, een parachute sprong, bergklimmen en bungee jumpen. We hebben al wat doorstaan. Dus begint woensdag het grote wachten. Raar, ineens dagen lang geen contact te hebben. Iets wat we nauwelijks nog meemaken. Overal is toch internet en gratis WiFi? Ik schrijf dit op zaterdag. Morgen middernacht zal de laatste etappe naar de top worden ingezet van 14 uur wandelen. Of niet, we weten niets.

Ooit dacht ik dat als kinderen eenmaal oud worden de zorg voorbij was. Ze krijgen dan verkering, een bankstel en kindjes. Niets is minder waar. Tobber als ik ben heb ik alle noodscenario’s doorlopen terwijl hij waarschijnlijk de dagen van zijn leven beleeft. Nauwgezet volg ik het weer en lees dat het sneeuwt op 4600 meter. Hopelijk heeft mijn wandelcape nog zin.

Maandag 12 uur hebben we contact. Heel weer terug. Hij heeft het gehaald. Zelfs geen blaar. Pech zat er alleen in dat het ijskoud was en sneeuw op de top. Een kort fotomoment en weer omlaag. Helaas geen uitzicht.
Zo gaat het dus, vader Cats zat er toch dicht bij maar ook weer niet. Nu is het tijd om trots te zijn in plaats van bezorgd. Geen hinder meer.

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s