Het einde der tijden

20190615_121346
“Wir fahren fahren fahren auf der Autobahn”

Veertig jaar geleden kachelden we in ons Fiatje 127 naar Spanje. Het enige probleem was de continue toediening van motorolie. Maar we kwamen er. De zwarte zaterdag meden we. Want die was door de autolobbyist ANWB als het inferno bestempeld. Alle domme Fransen trokken dan op één dag naar het zuiden om stil te staan in lange files. Om daarna totaal overspannen hun vakantieverblijf te bereiken.
Wij maken tegenwoordig niet veel lange afstanden meer. Totdat we een fietstocht rond de Bodensee boekten. De ANWB had de reisdagen als safe bestempeld. Geen problemen richting Noord en geen problemen richting zuid. Niets aan de hand dus. Toch hadden we als voorzorg halverwege een hotelletje geboekt. Goden zij gedankt. Want het werden twee hele lange dagen. In een lange rij kropen we naar het zuiden. Het kostte ons 12,5 uur om in Bregenz (830km) te belanden. De file strekte zich letterlijk uit tot ons hotel aldaar. Volgens Maps zouden dit in 8.30 uur moeten kunnen!
Op de weg terug ging het beter. Mede omdat vrachtverkeer in Duitsland op zondag is verboden lukte het ons in 10 uur de rit terug te maken.
Heen stonden we drie rijen dik tussen de agressieve filebewoners. Opengebroken wegen, samenvoegen van sporen waar we elkaar geen kans gaven samen te voegen, hitte, herrie en stank. Het kan niet anders of dit was het absolute einde der tijden.
C en ik keken elkaar aan. Dit doen we niet meer. Geen “verre”autovakanties meer.
Niet in Nederland alleen lopen de wegen dagelijks vol. Ook in Duitsland en Frankrijk gaat de overbezetting van autowegen in een krankzinnig tempo door. Het is het einde der autotijden. Ik wens daarom alle opgetogen vermoeide vakantiegangers direct een fijne zwarte zaterdag.

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s