Generation wealth

9780714872124-4De fotorapportages van Lauren Greenfield hakken er in. Ze zal er niet de World Press foto mee winnen want zij fotografeert de puissante rijkdom en niet de armoede. En vooral de nieuwe rijken.
Ik pik er twee foto’s uit die me zijn bijgebleven. Een meisje van 5 opgedirkt als een volwassen seksbom die al vele ‘misskind’ verkiezingen heeft gewonnen. Ze is nu gestopt omdat ze een eigen kledinglijn is begonnen (over pedofilie gesproken).
De andere foto is van een zwarte rapper die dollars uitstrooit over zwarte prostituees die al kruipend over de grond de dollars verzamelen (hoezo #metoo?).
De foto’s zijn subliem en ik raad iedereen te gaan kijken in het Fotomuseum Den Haag. Tot 3 februari 2019 nog te zien. Ik hield het toch maar een uur uit. Ik werd er depressief van. Is dit waarvoor we als mens op aarde zijn? Hoe groot is de kloof tussen arm en rijk geworden? En wat doet geld met een mens? Hoewel er ook foto’s hangen van vergane rijkdom (slachtoffers van de kredietcrisis).
Kijken dus en beseffen dat geld niet altijd gelukkig maakt maar ook ontevreden, angstig, onzeker en soms doodongelukkig.

Veel beter dan ik op dit thema in kan gaan doet Paul Verhaeghe in zijn boek Identiteit. Lees dat boek.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s