Linkse en rechtse blindgangers

BlindgangerOoit waren dagbladen voor het nieuws en weekbladen voor analyse en opinie. Nu is het weekblad in de marge verdwenen en puilt het dagblad uit van de columnisten, hedendaags “opiniemakers” genoemd. Niet te verwarren met “influencers” die ons een andere leefstijl proberen op te dringen. Meestal eindigt dit in een op afgrijselijke slippers geschoeide babe die broccoli en nootjes eet en op vintage stoeltjes zit met kunstborsten en botox voorhoofd.
Rechts NL heeft de meeste opiniemakers. Links is behoorlijk in verval en hangt murw in de touwen. Als er al een linkse opiniemaker is dan wordt het (genderneutraal) direct aangevallen. Vaak zijn dat zogenaamde gutmenschen. Links is symbool voor alles wat fout en goed is in de ogen van rechts. De rechtste opiniemakers hebben trouwe fanclubs die hun “macher” door dik en dun steunen en de leer verkondigen. Zie retweets op Twitter. Per saldo is er in de staatsmedia (publieke omroep) ook altijd te weinig aandacht voor de rechtse opiniemakers vinden de fanclubs.
Ik word doodmoe van die rechtse en linkse makers en hun blindgangers. Zeker als ze verhalen dat alles in ons land kut is. Terwijl we in een van de mooiste en welvarendste landen ter wereld leven. Eigenlijk zouden al die makers maar eens de handen uit de mouwen moeten steken en iets nuttigs moeten doen in de maatschappij.
Als links op rechts inhakt is dat demoniseren. Het alleenrecht van demoniseren ligt na Pim en Theo bij rechts. Maar als je de modder ziet die de burgemeester van Amsterdam over zich heen krijgt en in het verleden zelfs de bedreiging van haar kinderen dan is dat gezonde inhoudelijk kritiek.
Ik heb een voorstel.
Alle kranten en weekbladen drukken één week geen opinies af (bijkomend effect een geweldige papierbesparing). Suikerberg gooit Facebook ook plat in die week. Evenals Twitter. Als dat is gelukt kijken we in die week of de wereld inderdaad ten onder gaat en WO3 is begonnen. Is dat niet het geval dat gaan we de opiniemaker reguleren. De titel beschermen. Je mag dan alleen maar opiniemaker zijn na een deugdelijk leergang op wetenschappelijk niveau.
Sorry voor deze opinie

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s