De drooglegging

20180213_105302
De beloning

Ik ben al ruim over de helft. De uitdaging: 40 dagen geen alcohol. Alcohol wordt het nieuwe roken. In onze hang naar eindeloos leven en alle risico’s in te dammen wordt ons van alle kanten geadviseerd minder cq niet te drinken. Om vervolgens te mopperen over de vergrijzing. Alvorens er door de bevoogdende overheid een algehele drooglegging a la roken komt ben ik al vast aan het oefenen geslagen. Ik sta nu op 25 dagen. Het gaat dus wel lukken verder.
Waarom niet drinken? Ik besefte dat ik eigenlijk sinds mijn pubertijd niet een aaneengesloten periode van 40 dagen niet drinken had gekend. Ben wel eens ziek geweest maar nooit langer. Ik drink niet elke dag maar lust wel een lekker biertje of wijntje. Ben een gulzige drinker, altijd als eerste mijn glas leeg.
Het gaat gemakkelijk. Stoppen is eenvoudiger dan matigen. Ik heb twee begrafenissen achter de rug, twee popconcerten, twee keer uit eten en een verjaardag. Het lukt dus. De 15 dagen die nog resten ga ik niet sneuvelen. Alhoewel het water en de thee wel mijn neus uitkomt. Een keer heb ik frisdrank geprobeerd maar dat is niets.
Win ik wat? In kilo’s niet in cm wel, de buik is 3 cm gekrompen in omvang. Ik slaap als een os, transpireer minder en poep goed. Verder merk ik er niet zo veel van. En het wijnrek vult zich weer gestaag.
Ik fantaseer over mijn eerste biertje. Hij staat al klaar. Een Westfleteren 12, de koning der Trappisten. Want één ding is zeker. Het is geen definitief afscheid. Ik mis mijn biertje en wijntje. Het geeft sjeu aan het leven. Maar laat de drooglegging maar komen. Ik kan het aan.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

2 gedachten over “De drooglegging”

  1. ook toevallig, ben 14 januari gestopt met drinken en ga zaterdag de 24 weer eerste wijntje/biertje drinken tijdens de après-ski. Hoeveel dagen is dat?…….. Jeetje 42 dagen (toevallig ook mij favoriete getal)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s