Digital clean-up, de hark er door (2)

20161214_120637
Orde

Ik zit vet in de sociale media. Altijd met veel plezier maar ik moet er aan. Wat is mijn digitale indentiteit (moet braken van de term maar à la)? Er begint de laatste tijd iets te wroeten. Gescheld of heksenjacht op Twitter of de bulk aan reclames op Instagram. Het kan me irriteren. Daarnaast ben ik lid van media waar ik niets mee doe. Of het is toch vooral zenden en weinig ontvangen. Het rijtje:
Wordpress
Twitter
You Tube
Instagram
Facebook
Art Stack
Linked In
What’s App
Misschien dus eens schonen. You Tube, Instagram en Art Stack bengelen er een beetje bij. Die zet ik hoog op het lijstje te schrappen. En misschien moet ik eens een aantal volgers op mijn Twitter eraf gooien. Op Twitter blijf ik wel want eigenlijk vind ik dat nog steeds leuk. Al meer dan 18.500 tweets heb ik verzonden, dat zegt iets. Al die politieke discussies zijn wel kansloos maar niets doen is ook geen weg.
En mijn Facebook schonen want WordPress is voor mij toch het belangrijkst. Facebook is al bijna klaar. Weg die foto’s, boeken, films, vind ik leuks etc. En de koppeling tussen Facebook en Twitter is inmiddels opgeheven. Een stuk overzichtelijker.
Het opheffen van een account opheffen is een klus. Lid worden is makkelijk maar een account opheffen heeft men met tal van barrières belast. Je stikt dan ook van de accounts die je eigenlijk niet wil.
Sommige accounts zijn niet op te heffen. Zo moest ik een Google email nemen om apps op mijn telefoon te kunnen downloaden. Terwijl ik nog nooit in mijn gmail geweest ben. Ik vind Google ook eigenlijk super irritant met zijn opdringerige gedrag op mijn telefoon. Of wat dacht je van Apple. Het kostte me een telefoongesprek van 22 minuten om een Apple id op te heffen. Ik vertrek digitaal is dus een niet geringe opgaven. Dat wordt dus stap één, YouTube en Art Stack ga ik verlaten. Instagram twijfel ik sterk. Twitter is een apart verhaal daar ga ik het nog maar eens over hebben.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s