De schoonheid van mist en zon

Tsja, het is natuurlijk niet de beste tijd om naar de Eifel te gaan. Een nacht waren we zelfs als enige in het hotel. Gelukkig waren de restaurants open in Prüm.
De maandag is slecht. Regen en koude. Een mooie dag voor een dagje Trier. Altijd weer een prachtige stad om te bezoeken. Dinsdag vertrekken we met regen naar de vulkaanmeren. 20 Jaar geleden zijn we hier voor het laatst geweest. Daar aangekomen treffen we het. De regen stopt en de mist daalt. Het landschap ligt onder een deken van mist. We wandelen rond de Weinfelder Maare. In de mist is het een bijzonder sprookje. Alsof er sneeuw ligt. Het doet me denken aan de foto’s van Marcel Wesdorp waar ik hier wel eens over heb geschreven. Om ons heen druppen de bomen de regen van de nacht. Het meer is niet in zijn geheel te zien. Op de foto kromt de horizon opmerkelijk rond. Het lukt me niet via bewerken kleur in de foto te brengen. Alles is grijs die ochtend, maar wel mooi om te beleven.
De dag erop krijgen we een cadeautje. Een staalblauwe lucht. De kaart mee en we wandelen eenzaam door het natte bos. Steeds meer wolken verdwijnen en laten de Eifel zien zoals je vindt dat het eigenlijk hoort. We komen niemand tegen. Na afloop nemen we taart met een biertje in Prüm. Mist en zon, ze hebben allebei hun schoonheid.

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Eén gedachte over “De schoonheid van mist en zon”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s