Een broodje tartaar

20170210_164844

Een luxe broodje

Het is helemaal in, een stapel ongeregeld onder de noemer luxe broodje. Saté stokjes houden het bouwsel bij elkaar. Het grote probleem is dit te verorberen. Met je handen eten is er hier niet bij. Nee, het wordt werken met mes en vork. Eerst het houtwerk er uit. De toren dondert dan snel in elkaar. Met een beetje mazzel blijft het puin op je bord. Maar meestal ligt er ook voldoende naast op de kleeftafel. De puinhopen probeer je nog een beetje te schikken op de boterham. Maar ook dat mislukt weer. Je komt met het botte mes niet door het broodje. Praktijk is dat je het beleg op je vork schuift en als laatst een paar sneeën droog brood zit te eten.
Ik verlang terug naar ‘broodje van Kootje’. ’s Avond na het stappen een lekker wit broodje, een beetje slap. Met de lepel twee vegen boter er op. En vervolgens een tartaartje met uitjes en peper en zout. Je knelt het in je vuist en schuift hem vervolgens lekker naar binnen. Heerlijk!
‘Heeft u nog een broodje ei voor mij?’
‘Ja meneer, een broodje ei.’

Advertenties

Over Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.
Dit bericht werd geplaatst in Trends en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s