Het volk en zijn staatsomroep

d66-wil-publieke-omroep-online-banden-leggenHet is de tijd van de opstand van het “volk”. Het volk wordt niet gehoord en is boos. De elite luistert niet. En daarom kiest het volk voor Trump, Wilders of Le Pen. Die luisteren goed schijnt het. En alles, meestal samengevoegd onder de noemer ZE, is verdacht geworden. Voor 50+ de cijfers van CBS. Voor Denk de belastingdienst. En de Publieke omroep. De staatsomroep wordt deze genoemd. Daar begrijp ik nu niets van. Want in de afgelopen jaren is juist een smak populaire rotzooi op de publieke omroep gekomen. Om het volk tevreden te stellen en ze te behoeden voor een vlucht naar de commerciëlen. Is dit de keuze van en voor de elite?

Er is ook een sterke scheiding tussen links en rechts. Links is de elite. Ik ben, denk ik, onderdeel van de elite want ik ben hooggeschoold, stemde PvDD en heb het materieel goed. Ik geloof in de sociaal democratie. Werd daarom wel door een tweep (@Geemigreerde) uitgemaakt voor SSocialist. Sociaal democratie was gewoon SSocialisme, ofwel “stelen van de hard werkenden en dat onder de elite en de parasieten verdelen”. Het schijnt dat volgens die tweep links eigenlijk Hitleriaans rechts is. Ik haakte toen maar af. Deed wel de suggestie het boek van Tony Judt ‘Het land is moe, verhandeling over onze ontevredenheid’ te lezen. Zonder het te lezen constateerde hij dat het boek NIETS te maken had met de discussie.

Maar van ‘Boer zoekt vrouw’, ‘Heel Holland bakt’, Paul de Leeuw, Nick en Simon, De TV show, Wakker Nederland en PowNed …. Daar word ik als elite niet vrolijk van. Van de drie netten kijk ik standaard nieuwsuur en journaal (propaganda van regering natuurlijk) en Pauw (zeer links en tégen het volk). Geniet van documentaires van de VPRO en laat me vaak verrassen door Tegenlicht. Één publiek kwaliteitsnet zou eigenlijk voldoende zijn. Laat het volk maar kijken naar de RTL’s van deze wereld. Boer zoekt vrouw kan ook op RTL 8 of 9.

We trekken de lijnen steeds dieper. Op een moment dat we het beter hebben dan ooit. Ik besef dat er ook mensen buiten de boot zijn gevallen. Maar mopperen en kankeren, zonder alternatief, op de instituten die ons land mede hebben opgestuwd naar de wereldtop is gevaarlijk. We beseffen niet dat we de voegen tussen de stenen verwijderen net zo lang dat het instort. Slopen gaat sneller dan bouwen.
Ik heb niets met het volk dat alleen maar kan mopperen en kankeren en onze rechtstaat omver wil trekken. Daar bereiken we geen duurzame samenleving mee. Maar ik vrees dat ik er weinig invloed op heb. Dit is alleen  niet te stoppen.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s