Welkom in Ossieland

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erlbach

Er zijn mensen die duizenden km afleggen om in het uiterste puntje van Patagonia, Estancia Monte Dinero, de rust te vinden. Maar ik ken er ook een die slechts 263 km aflegt om in Groningen, Usquert, zijn kampeerwagen neer te zetten.

Ons dorp heeft drie eetgelegenheden. De ene sluit om 6 uur en de ander is twee dagen per week open. En alle drie hebben ze op woensdag ruhetag. Verder is er een bakker tot 12 uur open en op zaterdag tot 10.00 uur. Er zijn geen winkels. Er is geen WIFI en de dekking van de telefoon is dun.
Het restaurant van de bierbrouwerij Erlbacher uit 1563 heeft twee bieren op de tap; Helles en Schwarze Seele. In de biergarten klimt de hop omhoog. De bediening is perfect. Attent en vriendelijk en nooit wachten. Na een paar dagen weten ze precies wat we willen drinken: Helles en trockenes Riesling. Het eten is goedburgerlijk lekker. En ik word vrolijk en blij van de blonde dame die mij bedient.
Er zijn geen donkere dorpsgenoten en hoofddoekjes. Sylvana Simons zou hier opvallen. Er is nergens graffiti en de bloembakken staan er mooi bij. In de VVV, elke dag gewoon open, worden we overladen met folders en kaarten. In twee weken zien we geen landgenoten en bijna geen toeristen.
Op ons erf trippelt geregeld een eekhoorntje. ’s Nachts is het doodstil en pikkedonker.
Ik heb in twee weken geen politieman gezien. De wandelpaden staan perfect aangeven. We slaan het muziekinstrumentenmuseum over. En ja, de integratie tussen Oost en West is nog niet klaar. Onze buurvrouw, West, spreekt nog steeds over die Ossies.

Wij waren in Erlbach, 764 km van huis en in ons huisje hangt kunst!

20160730_080130
Kunst in ons verblijf
Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s