Ambtenaar met bord voor de kop

20160702_145047
Zoetermeer Oosterheem

De Zoetermeerse ambtenaren zijn gek op verkeersborden. Deze rotonde telt er 29. Soms staan ze binnen 5 meter van elkaar om het zelfde aan te tonen. Er zijn gemeenten in Nederland die hebben geëxperimenteerd met nul borden. Het blijkt in de praktijk best goed te functioneren. Mensen gaan beter opletten en nemen weer verantwoordelijkheid.
Maar niet in Zoetermeer.
Op internet kan je gewoon verkeersborden kopen. Daar zijn NL’ers gek op. Ook op eigen grond is het goed borden plaatsen. Helemaal gek zijn ze op de infantiele poppetjes met slow en een vaantje. Die moeten voorkomen dat de kindertjes worden platgereden. Eenmaal buiten hun eigen woonerf geld dat natuurlijk niet meer. Daar gaan ze gewoon weer racen.
Afijn, dat bord. Voor ongeveer € 65 euro heb je al een bord. Maar de kosten zitten in de paal liefst € 555. Samen dus € 620 euro. Totaal dus 29 maal 620 = € 17.980. Dan reken ik nog niet het plaatsen. Ik heb de HAFIR tarieven er eens bijgehaald en voor een schaaltje 4 rekenen ze € 36 per uur. Ga nu eens uit dat ze er samen twee dagen over doen. Ambtenaren doen het immers altijd met zijn tweeën. Dan zijn de arbeidskosten € 1.152. Totaal komt dit stukje bordenbeleid dus op € 19.132. Daar kan je toch leuke dingen voor doen.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s