We moeten muzikanten worden

Ik ben die discussies over etnisch profileren, zwarte piet en racisme spuugzat. Natuurlijk is er racisme tussen alle delen van de mensheid en dat zal, vrees ik, altijd zo blijven. Maar er in hoge toon over discussiëren, zielig doen, communicatief profileren en schelden helpt geen ene donder. Ik richt me op de wereld waar het wel lukt om met elkaar te leven en elkaar te inspireren.

DE MUZIEK!!!

In de muziek zien we wel integratie en inspiratie over en weer naar elkaar en culturen in synergie opgaan.
Wat zou de Engelse popmuziek zijn geweest zonder de inspiratie van de zwarte blues? En kregen we met de blanke blues niet de blues? Kijk eens hoe grote goden uit de zwarte en witte blues scene elkaar beïnvloeden en bewonderen.
Kijk eens hoe Ry Cooder de Cubaanse muziek ontdekte en op de wereld zette. De Buena Vista Social Club, wat is dat genieten. Hij deed het later ook met de Afrikaanse muziek. Wie herinnert zich niet de fabelachtige CD Talking Timboektoe waar hij samenspeelde met Ali Farka Toure. Later sloot Toumani Diabaté zich aan en maakte ze de CD ‘In the Heart off the moon’.

Luisteren!!!!

In NL zagen we de inspiratie vanuit de Portugese muziek Waar Nynke Laverman fado zong in het Fries  ‘Sielesalt’. Omgekeerd zong Cristina Branco de gedichten van Slauerhoff  in het Portugees ‘canta Slauerhoff ‘.
En wie herinnert niet wat Paul Simon deed met Afrikaanse muziek in Graceland.
Of luister eens naar Bob Dylan’s  ‘Radio Hour’ en ‘Radio Radio’ CD’s om te begrijpen waar zijn inspiratie ligt.

BUDDY_GUY_01_Clapton
Eric Clapton en Buddy Guy twee grootmachten

Ik ben lang niet compleet, het stikt van de mooie samenwerkingen en inspiratie boosts. Ik word blij als ik Buddy Guy en Eric Clapton elkaar zien omhelzen en samen een prachtige blues hoor spelen. We moeten gewoon allemaal muzikanten worden. Het is/wordt al gedaan!

 

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s