Even kasteelheer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pousada van Crato

Dat we gek zijn op Portugal weten de lezers van deze blog wel. Portugal is een heel fijn land met waanzinnig veel cultuur. Enkele weken terug waren we op een Pousadatour. Soms moet je jezelf eens goed verwennen. Pousada’s zijn naar luxe hotels omgebouwde historische gebouwen. We sliepen twee maal in een ex klooster, een maal in een ex ziekenhuis, een maal ex school Koninklijk paleis waar we dineerden in de oude keuken van het paleis en een maal in het kasteel van Crato.
Dat verwennen bestond uit rustig door het zonnige landschap rijden en aanmeren op terrasjes en mooie stadjes. Maar ook een week lang ontbijtbuffet met veel zoetigheid. ’s Avonds in een prachtige eetzaal zitten eten en genieten van de bar. De Pousada van Crato sloeg alles. Aan het kasteel dat geheel is gerenoveerd hebben ze heel smaakvol een spierwitte nieuwe vleugel er tegenaan gezet. Onze kamer, immens groot, was aan de kopse kant volledig glas. Het uitzicht was verpletterend. De volledige rust (Zen) van de raadselachtige Alentejo.

20160222_175301
De bar

Na genoten te hebben van de kamer dronken we nog wat in de bar. Met een biertje en je boek en af en toe intens genieten van de schoonheid om ons heen. Het kasteel was uiterst smaakvol gerenoveerd. De bar was een indrukwekkende ruimte waar je heerlijk wegzonk in de grote banken. De eetzaal was nog mooier. In het kasteel genoten we nog van een tentoonstelling van polychroom Maria beelden. Waar ik altijd helemaal weg van ben. God wat baalden we dat we de dag er op weer verder moesten. We waren even kasteelheer en -vrouw. Hier komen we zeker nog eens terug.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ons uitzicht
Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s