Ga eens naar Portugal Melanie

Ik snap het niet.

In NL worden de wegen steeds voller. De enige remedie van Melanie Asfalt is nog meer wegen aanleggen en harder rijden. Als VVDster heeft ze immers een hekel aan natuur zonder verdienmodel. Brede wegen voor de heilige koe van de VVD en Telegraaf.
De enige oplossing is echter road pricing. Of wel, betalen voor het gebruik van de weg. Zou een VVD item moeten zijn want de weg krijgt dan ook nog een verdienmodel.
Het lukt NL niet dit in te voeren. Politiek niet maar ook praktisch. Deskundigen van Rijkswaterstaat waarschuwen voor een mislukking en zijn al jaren aan het experimenteren. Ik vraag me maar niet af wat dat al gekost heeft. Vreemd voor de ingenieursdienst die ooit overliep van ambitie. Denk aan de afsluitdijk en het deltaplan.

Dus rommelen we maar door en nemen de file’s na een tijdelijk dipje, als gevolg van de crisis, weer toe. De mannen van VNO gaan dan weer klagen dat het bedrijfsleven miljarden verliest door de file’s. En Melanie zet de asfaltmachine in werking en haalt nog eens een bord uit haar voorraadkast.

20160226_090651
Het Portugese kastje

Dat het simpel anders kan zie je in Portugal. Een van de armste landen van Europa. Op je voorruit monteer je een kastje, je rijdt langzaam door een poortje, een piepje en je geld wordt afgeschreven van de Visa card.

Zo simpel is het dus.

Waar een klein land groot in kan zijn en een groot land klein.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s