Weg die zooi

748_1440
Ikea zooi

Het is leuk op Funda naar huizen te gluren. Bij ons in de buurt stond een mooie villa te koop ad € 540.000. Geen kattenpis toch? Het huis was best smaakvol ingericht en gedecoreerd. Niet helemaal mijn smaak maar er wás over nagedacht en het had een lieve duit gekost.
Toch ontbreekt er iets.
Wat?
Ja!
KUNST!!!
Als je nu toch veel geld hebt te besteden kan je toch wel eens wat fatsoenlijke kunst kopen in plaats van een opgefokte foto van Ikea die in 3.213.431 huishoudens in de wereld hangt? En waarvan IKEA nog een voorraad heeft van 341.567 stuks.
In de huizen die ik zie wordt zelden gebruik gemaakt van mooie muren of ruimte om ze te laten leven door er een mooi schilderij, ets of iets dergelijks op te hangen. Of een mooi beeld neer te zetten (of hangen). Ook in metamorfoses in woonprogramma’s wordt alles verwisseld maar nooit wordt er eens wat fatsoenlijk kunst binnen gekruid. Als er al canvas aan de muur hangt is het het werk van de style-adviseur of hoe ze ook mogen heten. Het zijn dan bijvoorbeeld 2 monochrome gerolde doekjes van de Gamma omdat ze zo fijn qua kleur passen bij de bank die er voor staat. Kom op, doe eens gek, koop eens origineel werk! Het verrijkt je leven. Is stof voor een gesprek.
Het hoeft niet altijd even duur te zijn. Onder de categorie kunst heb ik beschreven dat kunst kopen lang niet altijd alleen het werk is van verveelde, patserige, volgevreten, hun vrouw slaande oliesjeiks maar ook in het verlengde ligt van de mogelijkheden van de gewone man of vrouw.
Spaar wat geld uit op de foeilelijke accessoires, meestal troep uit China. Pletter weg die lelijke vazen en nep Boeddha’s en zet er eens een echt mooi beeld neer.

Kom op!? Please??

 

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s