Slapend slank

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op net en in Volkskrant

Ik snap het niet. Dit is toch dé oplossing voor mijn obesemedeburgers en al die lijners die al slank zijn maar toch lijnen. De Kinoki Detox Voetpleisters. Je plakt het onder je voeten en alle problemen zijn opgelost. Slapend het figuur van Doutze. Bovendien zijn alle giffen meteen uit je lijf. En nooit meer zweetvoeten. Waarom zo ingewikkeld met Sonja Bakker, oerdiëten, bessen, noten en broodduivels? En kijk eens wat het kost en wat voor mooie korting je krijgt.

Vroeger stonden dit soort advertenties in het huisblad van de ANWB. De ANWB, ooit een consumentenorganisatie, was langzamerhand een geldmachine geworden. Dus wilde ze die zooi ook wel mede verkopen samen met een wangmassagestaaf. De advertenties staan nu ook al in de kwaliteitskrant. Eigenlijk raar. Elders in de krant lezen we continu dat al die middeltjes en diëten niet werken en niet wetenschappelijk zijn onderbouwd. Tegelijkertijd probeert de krant ze ons ook te slijten.

Ik heb medelijden met mijn medeburgers. Opgejaagd door het schoonheidsideaal en gestuurd door de angst dat er iets mis kan gaan met ons lichaam trappen ze er iedere keer weer in. Sterkte pleisterplakkers! En vergeet je de pleister met alle detox niet bij het chemisch afval te stoppen?

 

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s