Het gezicht van Halina

Interview Volkskrant
Interview Volkskrant

Orakel Halina Reijn sprak over botox in de Volkskrant. Halina wilde een ‘blank canvasachtig sweety peachy’ gezicht. Oei, dat is nogal wat. Ik begrijp dat dat van jongs af aan niet is aangelegd. Daar heb je de schoonheidsmiddelen en schoonheidsdoktoren voor nodig.

Maar hoe ziet dat er dan uit?

Blank begrijp ik. In deze tijd je gezicht zwart maken levert je veel toorn op van de VN. Zelfs een zwarte veeg is ‘not done’. Bovendien staat blank voor machtig.
Canvasachtig is bijzonder. Canvas is een stevig weefsel dat traditioneel is gemaakt van hennepweefsel. Het is mijn inschatting dat Halina een canvashuid moet hebben om deze weerbaar te maken tegen weersinvloeden. Zon maakt namelijk oud en bruin. En je gaat er uit zien als een tokkie. Probleem is wel dat canvas een ruwe structuur heeft. Dat is niet mooi op je gezicht.
Sweety is lastig. Is het hier lief of zoet? Zodat als je er aan likt je denkt: mmmm Halina smaakt lekker. Of is het sweet in de zin van meisjesachtig. Best lastig als je 39 bent en je wilt nog een lief gezichtje hebben. Dan moet je inderdaad alle rimpels wegspuitplamuren.
Dat ruwe van canvas gaat ze repareren met peachy. Dat begrijp zelfs ik meteen :-). Het woord kent wel meerdere vertalingen. Zo zie ik naast perzik verder poederdoos, derrière, pooky, poochy, poopy, poepeloe, poeninana, padepachetcki, pow. Derrière valt af want we hebben het over het gezicht. Ik ga er van uit dat Halina geen botox in haar billen spuit. Alhoewel je het tegenwoordig nooit weet. Je hebt immers ook bilimplantaten. Nee, het gaat hier over de vrucht. De huid van een perzik is zacht met minuscule haartjes. Die haartjes zijn wel verdwenen met de laatste laserontharingsbehandelingen. Want Halina wil geen haar dat blijkt wel verder uit het artikel. Okselhaar, snorren en bossen tussen de benen vindt ze verschrikkelijk. Ze wil dus een geschoren perzikhuid. Superzacht maar ook spekglad omdat die fijne haartjes weg zijn.

Dus dat is het. Blank om de macht, canvas voor de weerbaarheid een eeuwig lief meisjesgezicht dat gladzacht is als een geschoren perzik. Ik wens Halina heel veel sterkte de komende jaren.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s