Ode aan simpele dingen

 Dat is de naam
Dat is de naam

We kunnen de echt mooie dingen in het leven maar moeilijk bevatten. In DWDD komt Matthijs van Nieuwkerk klaar op ingewikkelde uitvindingen waar eigenlijk geen mens op zit te wachten. Een wazige foto van een klomp steen 11 jaar ver weg, hoe uniek! Een mensenoor gekweekt op een muis, een doorbraak! Een dubbel gedupliceerde embryo, het einde! Nooit ging het over de fietsband. Hè, de fietsband? Ja, de fietsband!!

Deze zomer fietsen we een aantal weken door Duitsland. Naast de fantastische fietspaden (Duitsland is fietsland nr 1) van glad asfalt ook veel steenslag wegen. Geen grint maar scherpe stenen. Soms fijn soms groot en altijd scherp. Zo lekker met de punt omhoog. Waar je fiets even van wegschuift als je erover fietst. En niets is mooier dan het geluid van een steentje dat wegschiet onder je band. Tsjak, een droge knal.
En stond je vroeger wel elke dag te klooien met plakkertjes en opgedroogde solutie. Nu geen lekke banden meer dankzij de Schwalbe antilekband. Voor mij de beste uitvinding van de afgelopen jaren. Veel beter dan de I-Phone of pad, de LCD TV of de elektrische auto. Een band die niet lek gaat en je dag in dag uit lekker doet fietsen. Simpel, maar hoe lang duurde het niet voor die er was? Ik zou zeggen de nobelprijs voor Herr Schwalbe uit Duitsland. Of misschien heet de uitvinder wel Wolfgang Pernucichecker. Maakt niet uit. Dit is nog eens een nuttige uitvinding Matthijs!

Dit is geen advertorial.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s