Het boekje der illusies

Lokoudje in Castelsardo
Lokoudje in Castelsardo

Reisgidsen zijn boekjes vol illusies. Eenmaal ter plekke probeer je naarstig de plek te vinden die op de foto’s zo mooi is uitgelicht. Eigenlijk beschrijft de gids hoe het ooit is geweest. De luchten zijn altijd blauw, de huisjes spierwit, de standen goudgeel en toeristen bestaan niet. Behalve op de schilderachtige terrasjes die je moeizaam kan vinden. En als je ze vindt rekenen ze altijd een woekerwinst omdat de tarieven in het gidsje hopeloos zijn achterhaald. Zo kocht ik vorig jaar de ANWB gids van Sardinië. Drie bestemmingen heb ik er eens uitgelicht.

De gids sprak bij de baai van het schiereiland Sinis over liefst 8.000 flamingo’s. Toch mooi, want ik heb er nooit meer gezien dan een stuk of 20 in de dierentuin. Dus trokken wij er naar toe. Hoe we echter ook keken we ontdekten er slechts 3. Toen C een verdwaalde zeemeeuw aanzag als nr 4 zijn we maar snel vertrokken.

Vogels aan de Leliekaap
Vogels aan de Leliekaap

Vol verwachting trokken we door naar Castelsardo. Daar zouden (oude)vrouwen in de deuropening zitten die zich lieten gadeslaan bij het mandvlechten. We stroopten het dorpje minutieus af en troffen één oud vrouwtje aan. Maar niet met mandjes. Ze probeerde ons wel het terras op te lokken als een volleerd propper.
Dan maar een wandeltocht naar de Leliekaap waar meeuwen zich luid krijsend in de diepte storten. Nu, ook hier geen meeuw te zien. Mogelijk dat de auteur de cursus vogelen van mijn neef Norman nog niet had gevolgd. We hebben er één zwaluw gezien maar verder geen vogel.

Natuurlijk hebben we genoten van Sardinië. Niet dankzij de reisgids maar ondanks de reisgids van de ANWB.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s