Waarom ik scooters haat

Scooterbereider
Scooterbereider
Ik moet het hier maar eens kwijt. Ik begin als fietser een bloedhekel te krijgen aan scooters en hun berijders. Het worden er steeds meer en op de fietspaden rijden ze constant de zoom uit je broek. Eigenlijk horen ze op de weg. En eigenlijk horen ze onder hetzelfde regime te vallen als auto’s. Waarom moet je bijvoorbeeld geregeld je auto laten keuren op uitstoot van kwalijke stoffen en scooters niet? Ik las laatst dat de scooter (behalve elektrische natuurlijk) meer fijn stof uitstoot dan een kleine auto. Je kan het eigenlijk niet bedenken dat ze daar geen verantwoording over hoeven af te leggen. En dan praat ik nog maar niet over de uitstoot van decibellen die schijnbaar onbeperkt is.

Een ander probleem is de breedte van een scooter. Met spiegels erbij zijn het klassieke vissersschepen met netten aan de buitenkant die de fietspaden schoonvegen en fietsers in de berm drukken. Terwijl daar in sommige gevallen ook nog eens de ladingen vet uitsteken die menig berijder nog eens op zijn scooter hijst. Scooterrijders bestaan uit drie groepen: jonge broodmagere meisjes, yuppen en monsterachtig sjagerijnig kijkende dikke medeburgers. Voor die laatste groep zou het ook goed zijn eens een echt de fiets te pakken.

Dus aanpakken Melanie, doe eens wat ga eens niet alleen voor hard en vervuilend.

Zo, dat ben ik even kwijt!

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

8 gedachten over “Waarom ik scooters haat”

  1. Helemaal mee eens. Ik woon in een gat wat ze Amsterdam noemen. Er zijn echt alleen nog maar scooters en brommers. Ik haat ze ongelooflijk diep. Er komt en stank en herrie uit die dingen. Ze zijn ooooooooooveral. Amsterdam is het meest vieze vuile oord wat er bestaat. Het is waanzinnig lelijk ook nog. Mensen die hier wonen zouden een vette beloning moeten krijgen. Amsterdam is 1 grote parkeerplaats: waar je maar kijkt zie je voertuigen. En ooooooooooveral hangt stank. Het is zo’n waanzinnig lelijk oord. Je ogen doen pijn en je wordt er letterlijk vergast door scooters, brommers, busjes, bussen, vrachtwagens enz.
    Ophangen alle mensen die Amsterdam zo geweldig vinden. Viespeuken zijn het.

    1. Eens met de vervuiling van steden door gemotoriseerd vervoer. Ben blij dat in mijn woonplaats het minder is. Alhoewel het hier ook steeds erger wordt. Ophangen gaat me iets te ver. Gemeentes verbieden steeds meer. Scooters zijn direct in Amsterdam toch verboden. Het gaat de goede kant op. Maar veel te traag.

  2. Het stinkgat wat ze Amsterdam noemen bestaat voor 8000% uit stank en herrie van allerlei soorten voertuigen. Je voelt alle beschikbare energie zo uit je weggezogen worden.
    Dit oord (het is de naam stad niet waardig) moet verboden worden.
    Het is 1 grote gifbelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s