Dansen dansen dansen, dansen op de vulkaan

Dansen op de vulkaan
Dansen op de vulkaan
Ik blijf het een mooi mechanisme vinden. We kunnen ons geld niet in de zak houden. De particuliere consumptie neemt weer toe na jaren stagnatie. Na jaren van extra oppotten en aflossen brand het geld in onze zakken. We eten en drinken meer en bezoeken de mediamarkt en de keukenknaller weer regulier.
Ik zie ook de ambtenaren weer geld uitgeven. Twee jaar terug kon er niets en nu zie je het geld weer over de plinten klotsen. Was het de afgelopen jaren m2 afstoten, langzaam maar zeker gaan we weer m2 verwerven. De ambtenarenorganisaties breiden uit over de afslanking (die ook gaande is) heen zoals alleen ambtenaren dat kunnen.
Ook politici, onder druk van de polls, maken zich steeds meer druk hoe ze direct de “meevallers” (meestal de uitkomst van slechte ramingen) gaan uitgeven. Terwijl het jaarlijks begrotingstekort nog altijd meer is dan 2%.

Zwakke broeder(s) lezen we hooghartig de les. Griekenland is bijna compleet afgebroken en het gros van de burgers leeft op de armoede grens. Hervormingen brachten armoede maar geen groei en ontwikkeling. Maar waarschijnlijk zullende kassen van de banken die voor de crisis graag onbeperkt geld in dat land stopten weer gevuld zijn met het geld van de ECB en IMF die dat weer weghaalde bij de burgers van Europa. Misschien niet direct uit je beurs maar wel in de waarde van je pensioen en andere bezittingen.

De ECB pompt verder grote hoeveelheden geld in de economie om de beurs weer op te pompen en de inflatie aan te jagen.  Alles schuift en kraakt. Waar we naar toe gaan weet niemand. We draaien als gekken aan de knoppen van de overheid, het zakenleven en onze huishoudpotten maar weten volgens mij absoluut niet meer of het helpt en zin heeft. De Dijk beschreef het mooi:

Bommen voor de vrede
Leugens om het geld
En wij moeten betalen
Ook al had je niets besteld
Waar halen ze de lef
En de gore moed vandaan
Lief, trek iets moois aan
Want we gaan 

 Dansen dansen dansen
Dansen op de vulkaan

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s