De verschrikkelijke eetclub

Rens-kroes-powerfoodWe blijven angst hebben voor de dood en zoeken naar het eeuwig leven. Wetenschappers spenderen daarom kostbare tijd en geld aan het continu zoeken wat slecht is en goed in ons eten. Dat leidt tot de meest vreemde onderzoeken. Bijvoorbeeld dat je bij het eten van 20 sneeën brood met pindakaas een pindarots in de grote teen krijgt.
Ook staan er van tijd tot tijd eetgoeroes op die de mensheid gek maken. Meestal schrijven ze er een boek over dat steevast weken nr 1 staat op de boeken top tien. En natuurlijk lopen de Margriet , Linda en Libelle er vervolgens van over. Die boeken zie je twee jaar later weer terug op de vrijmarkt.
Je ziet ook dat mensen zangzaad eten uit Zuid Amerika dat later weer besmet blijkt te zijn met bestrijdingsmiddelen. Ik heb collega’s die ik elke middag achter hele bakken sla zie zitten. Want brood is tegenwoordig de duivel.
Was je net gewend en verslaafd aan je twee glazen rode wijn per dag, blijkt het later weer niet te werken. Dan maar een stuk zwarte chocola per dag want daar gaan je ogen van glanzen. En als mensen in eenmaal kanker hebben denken ze met voedsel nog te kunnen genezen.

Nu is powerfood denk aan rawfood, chiapudding, bananenbrood, groene smoothies… de laatste doldwaze trend. Men drinkt bekers met een ondefinieerbare samenstelling waar alle smaken eindeloos zijn gemixt zodat de kleur en de afzonderlijke smaak van de ingrediënten totaal is verdwenen. Vroeger voerde je die rommel alleen aan baby’s. Je krijgt dan zelfs smoothies bars.
Waarbij het toch fascinerend is hoe de consument als een dolle kip zonder kop zich laat foppen.
Mijn vader zei altijd: jongen doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Dat is zo, groot gelijk Pa! Ik ga maar eens een lekker vet kroketje trekken.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

One thought on “De verschrikkelijke eetclub”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s