Een huisje van karton

Lissabon 2015
Lissabon 2015

Het kan zo gebeuren. Ik zag op de TV een interview waar een ex-kapper en middenstander in een snel tempo eigen zaak kwijtraakte, werkeloos werd, scheidde, zijn huis kwijt raakte en met schulden op straat belandde. Een roetsjbaan naar de bodem.
De economische crisis, al weer vanaf 2008 aan de gang, eist haar (crisis is vrouwelijk!) tol. Er komen er steeds meer daklozen bij. Niet alleen vluchtelingen maar ook landgenoten. Ondertussen gaat de afbraak van de verzorgingsstaat door. En veel hoeven we van een nieuwe regering niet te verwachten. Als de PvdA is ingeruild door D66 zal de gewone burger nog meer klappen krijgen.

Lisssabon 2015
Lissabon 2015

In Lissabon zag ik ze ook, de zwervers. Het bijzondere daar was dat ze overal in het centrum hun huisjes hadden gebouwd van karton en oude dekens. De overheid dult het schijnbaar want ik kwam dezelfde huisjes elke dag weer tegen. De laatste vorm van respect. De meeste mensen liepen er ongeïnteresseerd langs. Druk met de eigen sores. In deze tijd wordt de rijke steeds rijker, kalft de middenklasse onvoorstelbaar snel af en lopen de schulden voor de onderkant sterk op. Waar stopt dit? Is er direct wel voldoende karton?

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s