De wantrouwende bestuurder

#kendo
#kendoe

Kijk ze daar staan. Het college van Rotterdam met de letters #kendoe. Je moet het toch maar bedenken. Is dat de leefbaarheidgedachte? Het college gaat, niet verrassend natuurlijk, bezuinigen op de uitkeringen. Landelijk vechten colleges om nieuwe methoden om mensen die tijdelijk in de problemen zijn geraakt uit de bijstand te houden. Huis opeten, pensioen opeten eerst helemaal uitknijpen en dan pas een uitkering. Om ze vervolgend eindeloos te stalken om naar banen te zoeken die er vaak niet zijn. Het past in het beeld van de burger wantrouwende bestuurder (met dank aan Sheila Sitalsing).

Sommige colleges heffen echte banen op om bijstandtrekkers de baantjes te laten overnemen tegen een aalmoes. Verdringing heet dat.
Maar ja, het motto is #kendoe. Dit college heeft waarschijnlijk ook nog een reclame bureau ingehuurd. Zou die #kendoe verzonnen hebben? Het is een verbastering van ‘Can Do’ lees ik. Dat zal wel een verbastering zijn van ‘Yes we can’. Om bijstandtrekkers een beter gevoel van taal bij te brengen is het niet ‘kan doe’ maar ‘ken do’. Aangevend dat het hopelijk het zoveelste infantiele hersenspinsel is van de(een) leefbare wethouder.

Doet me denken aan Henk Spaan vroeger. “Vuilnis man kunt u deze zak meenemen??”

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s