Kom mee en volg de leider

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Het gaat niet goed met de grote leider van Noord Korea. Hij heeft ongemakken. Wat precies ongemakken zijn is onduidelijk. Kim Jong-un schijnt een beetje veel te drinken, eten en snoepen. Hij zou dus gewoon de dunne poep kunnen hebben. Ongemakken zijn niet een dodelijke ziekte. Onduidelijk dus of hij echt ziek is of zijn generaals en adviseurs bezig zijn om hem een mes in de rug te steken. Als ik de grote leider was zou ik altijd mijn verblijf uitrusten met spiegels omdat ze immers altijd een mes in je rug kunnen steken. Het persbericht beschreef het mooi.

“De rijkdom en de welvaart is te danken aan de inspanningen van onze maarschalk, die het pad van het volg zal blijven verlichten, als de flikkering van een vlam, ook al lijdt hij aan ongemakken.”

De passage ‘flikkerende vlam’ is zorgelijk. Dat zou wel eens kunnen duiden op zijn levenslicht dat niet meer zo fel brand. Je leider vergelijken met een kaarsvlammetje wat bijna smoort is in dictatuur termen een twijfelachtige formulering. Ik kijk bij zijn verscheiden al uit naar mijn favoriete nieuwslezeres. De anchorwoman van het Koreaanse journaal. In heldhaftige taal zal ze de daden van de grote leider uitspugen om vervolgens al wenend af te gaan.

Beterschap Kim!

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s