Vakantieobservatie, ze zijn er nog!

Zal het ouderdom zijn? Weemoed? Of hebben wij óók al hang naar kleinkinderen? Het gebeurde ons deze vakantie. Ze bestaan nog; gewone gezinnen met leuke ouders en kinderen. Het waren Noren of Zweden. Ma, pa en twee kinderen. Ik schat in 5 en 8 jaar. Jongens, altijd goed natuurlijk. Meisjes vind ik toch minder leuk. Altijd zuchten, of iets vies vinden of hun haren moeten kammen. Waarom lopen die kleine meisjes toch altijd met die onhandig lange haren?
Wat ons opviel was het plezier en de rust dat het gezin uitstraalde. We zagen geen ruzies, hoorden geen stemverheffingen en slaan was er helemaal niet bij. Wel aandacht voor elkaar. Samen spelen. Een hand, een aai, een lach een knuffel. Het ene jongetje zat op een ochtend tijdens het verblijf te spelen met een autootje. Zoals alleen kleine jongetjes dat kunnen. Hand onder het hoofd en het geluid van de motor nabootsend. Op een andere ochtend werd een kaartje gelegd. Waarbij een van de ouders de kleinste subtiel in het spel mee nam.
En ze gebruikten geen I pad, -pod of -phone. Ja, het staat er goed. Dit gezin was volstrekt gelukkig zonder dat spul. Maurice de Hond zou van schrik de kinderen al bestempeld hebben als “no future kids”. Het was bijzonder. Waarom? Nou, voor de rest zagen we alleen gezinnen waar de kinderen, pa en ma meer oog hadden voor hun schermpjes dan voor elkaar. Zelfs, maar vooral, tijdens het eten.

Vier dagen lang harmonie en liefde zonder pad of phone. Het kan nog gelukkig. Ik heb weer hoop.

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s