Hoop voor een blinde muur in Orgosolo

Opstand tegen Sadam Hoesein
Opstand tegen Sadam Hoesein

Orgosolo op Sardinië is een machtig dorp voor een “salonsocialist” als ik. Alle muren zijn plaatjes. Prachtige muurschilderingen met de revolutie en onderdrukking als thema. Van de boeren, Ché, Tutu, Allende etc. Kortom, een caleidoscoop van alle ‘linkse’ revoluties. Helaas hebben vele revoluties ook weer nieuwe tirannen gebaard.
Deze schildering is van Sadam Hoesein. “Hoeveel slachting van onschuldigen voor het einde van een tiran?” staat er bij deze,  overigens niet allermooiste. De tiran is inmiddels al weer een tijd geleden gevallen.
Jaren later, met vele onschuldige dode burgers afgetikt, is de hel opnieuw losgebarsten. Onder de gevallen tiran hoefden vrouwen nog niet in die afgrijselijke tenten te lopen en mochten ze vrij studeren op universiteiten. Mochten christenen naar hun eigen kerk. Het viel dus nog mee. De nieuwe tiran(nen?) heeft nog geen muurschildering met opstandige burgers. Het is een monster met als naam een afkorting die je doet denken aan een limonademerk. Ooit hoop ik dat hier de ondergang van de afkorting wordt geschetst . Het moet snel geschiedenis worden op een muur in Orgosolo in Sardinië.

Deze wil ik jullie ook niet onthouden. Gaza protest in 2000. Alweer bijna vergeten.

Protest Gaza 2000
Protest Gaza 2000
Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s