Vrouwen, neem het maar over

Nooit meer oorlog dachten we toen eind 1989 de muur viel. In ‘the End of History and the Last Man’ had Francis Fukuyama het over het eindpunt van de westerse liberale sociaal culturele evolutie. En sindsdien zien we in het journaal alleen nog maar beelden van mannen vol testosteron die lopen te zwaaien met Kalasjnikovs of op four wheel drives zitten met een mitrailleur voor de snufferd. Of zoals nu zelfs raketten afvuren. Omdat ze schijnbaar niet zo overtuigd zijn van hun goede bedoelingen hullen ze zich meestal in bivakmutsen en tulbands. Ze zijn wreed en zonder ontzag. Op de meest gruwelijke wijze worden mensen meedogenloos gemarteld en gedood. Mannen, vrouwen of kinderen het maakt ze niet uit.

Niets geen eeuwige vrede. Onder de noemer van nationalisme, etnische afkomst of Allah worden de verschrikkelijkste misdaden begaan. En soms gaat het zelfs alleen maar om geld.  Mijn theorie is dat het gros van die mannen te lui zijn om te werken. Door oorlog te voeren gaan ze weer terug naar de oudheid.
De vrouwen zijn daarbij op een vreemde manier afwezig. Want, op een aantal uitzonderingen na, oorlog is mannenwerk. De vrouwen laten het wel toe en steunen hun gewelddadige partners door kinderen (de nieuwe oorlogsmachines) te baren, op ze te passen, eten te verbouwen en ze te voorzien van wapens. Ze vullen het gat dat de slapjanussen laten liggen.

Daar zit de oplossing. Vrouwen aller oorlogslanden. Neem de leiding! Geef die vent van je een schop onder zijn kont en ruk die belachelijke bivakmuts van zijn ongeschoren kop. Stuur hem weer aan het werk of naar het land. En leer hem vooral liefhebben.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s