Bureauwerk en de moeder aller versoberingen

Plastic Sanseveria
Plastic Sanseveria

Bureauwerk wordt geteisterd door het versoberingvirus. Iedereen werkt en denkt mee hoe we Bureauwerk nog zuiniger en schraler kunnen maken dan het al is.
Het begon met het advies aan alle bureauwerkers of ze hun dienstreis voortaan 2e klas kunnen maken in plaats van 1e klas. Het gerucht gaat zelfs dat de volgende stap is de dienstreis per voet. Daar zou dan wel weer een geringe zolenvergoeding tegenover staan. Of de bureauwerkpiefen hun ronkende A8’s inleveren voor een kleine goedkopere Hyundai I20 is nog de vraag. De piefen willen eerst de auto echt verslijten voor ze hem vervangen voor een nieuw kleiner en zuiniger exemplaar was de verklaring.

Alles staat ter discussie. Zo zal in de toekomst elke werker 1 pen per jaar worden verstrekt en 24 velletjes toiletpapier. Poepen kan je ook thuis of in het Haagse Bos is de gedachte. Een ander heeft ontdekt dat er echte planten in het gebouw staan. Veel te duur natuurlijk. Dus zullen die worden vervangen door duurzame plastic exemplaren.
Een bureauwerker was wel heel creatief. Die stelde voor dat alle dienstfietsen voortaan maar één wiel hebben. Scheelt slijtage van banden én banden plakken én dus fietsreparaties. En natuurlijk wordt de kunst verkocht want kunst is links en dus fout.
De koffie is een hoofdbreker. Eigenlijk wil men hier kosten voor in rekening brengen. De koffie is echter van dergelijk inferieure kwaliteit dat eigenlijk geld moet worden verstrekt aan diegenen die hun gezondheid daaraan opofferen. Men vreest een koffieopstand bij het innen van een contributie.

Ook is er een bureauwerker die heeft voorgesteld voortaan de zijkanten van het papier te gebruiken. Men is daar zo enthousiast over dat de automatiseringsdienst een startbudget heeft gekregen van € 100.000 om te haalbaarheid te onderzoeken. De dienst zelf had voorgesteld de PC werkplekfactor te verlagen naar 1 PC op de 10 bureauwerkers. Dat bespaart weer papier en tijd van de nijvere werkers.

Bureauwerk verzamelt op deze manier geld om de krakkemikkige Bureauwerkbanken te steunen die zijn verworven. De arme piefen van deze banken moesten hun bonussen inleveren. Dat kan natuurlijk niet en dus is besloten ze 20% loonverhoging te leveren. De meeste bureauwerkers ondergaan de versoberingen gelaten.

 

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s