Ik ben geen probleem meer

Einde vergrijzing
Einde vergrijzing

De grijskop is geen probleem meer. Het kan verkeren. Zo maar van de ene op de andere dag. Het regeringsorakel CPB heeft gesproken. Ik heb het er hier veel over gehad. Kijk maar eens onder de tag vergrijzing. Zat dus aan de goede kant, vergrijzing is nooit echt een probleem geweest. Ondanks alle wetenschappers en eerbiedwaardige overheidsinstituten die jarenlang een bevolkingsgroep hebben gestigmatiseerd als ware het zwarte pieten. En ons een waar armageddon voorspelden.

De regering heeft het simpel aangepakt. Je praat er 10 jaar over en in twee jaar los je het op. Zoals het altijd gaat. Je plundert de burger. AOW leeftijd schuift op, zieken laat je meer betalen, belastingen omhoog en in de ontslag wereld haal je het vangnet onder de mensen voor een deel weg.

Het CPB weet soms van gekkigheid niet wat ze moet doen en draaft daarom meteen door. Dat doe je natuurlijk omdat de regering graag positief nieuws wil horen. Want in 2080 is de overheidsschuld afgelost! In 2080! We moeten nog wel 66 jaar wachten. Zo’n beetje de periode van einde WO 2 tot heden.  Ze gaan er dan van uit dat politici in de tussentijd geen oorlog gaan voeren, geen prestige projecten  steunen, geen cadeautje’s aan de banken en bedrijfsleven geven, geen zieke banken steunen en geen geldvretend koningshuis hebben. En in de bijsluiter worden ook milieurampen, voedselschaarste en een energiecrisis uitgesloten. Maar goed in 2080, ik ben dan al lang dood, is de overheidsschuld weg. Een geruststellende gedachte.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s