Een nieuwe schulden bubbel

Ik erger me flink aan de plannen voor de invoering van het leenstelsel. Misschien nog wel meer omdat zelfs een (ex?) linkse partij als Groen Links dit steunt. De sociale kleurtjes die ze nu hebben kunnen aanbrengen zullen immers in volgende bezuinigingsrondes snel worden weggegomd.
Als gevolg van het leenstelsel zullen direct de kinderen de wereld ingeschopt worden met een studieschuld van gemiddeld meer dan € 30.000. De enige manier om dat te voorkomen is of rijke ouders of veel werken. Het eerste maakt studeren elitair en het tweede gaat ten koste van de kwaliteit van de studie. Het argument dat studie leidt tot goede banen is niet meer zo hard. Er is veel jongeren werkeloosheid en werkgevers betalen al lang niet meer uit met een vaste aanstelling.
Het geld dat vrij komt wordt in het onderwijs gestoken. Nu ben ik voor goed onderwijs maar mij dunkt dat het onderwijs wel weer erg makkelijk grote bedragen krijgt toegeschoven zonder duidelijk doel. God mag weten waar het verdwijnt. Met enig leedwezen volg ik de avonturen van C die als een plv. directuer van een praktijkschool alleen maar elk jaar minder geld krijgt voor haar school. Dit, ondanks de ronkende verhalen van mannetje Pechtold.

We moeten als staat minder lenen. Dagelijks zeurt Rutte over de schuldenlast van NL.
We moeten als burger minder lenen. Dagelijks zeurt Dijsselbloem over mijn te hoge hypotheek.
Wat is dan het toekomstgerichte denken van onze rechtse smaldeel? We zadelen de nieuwe generatie op met veel schuld zodat we als overheid kunnen doorgaan met potverteren.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s