Te mooi om waar te zijn..

Vrijheid en vrede
Vrijheid en vrede

Alleen in Nederland kunnen ze eindeloos zeuren of je moet gedenken of niet. Bevrijdingsdag vieren we eens in de 5 jaar officieel. Waarschijnlijk omdat anders de bedrijven gaan zeuren dat ze omzet missen. We zijn helaas geen land van het grote gebaar. Toch las ik laatst dat er steeds meer gedenktekens komen in NL. We willen het dus wel.
Ik ben ook geen man van minuten stilte bij de gedenkplaats in Zoetermeer. Toch ben ik dankbaar aan al diegenen die vechten voor de vrijheid in de wereld. De blauwhelmen, de mevrouw die verantwoordelijk is voor het opruimen van de chemische wapens in Syrie, de NGO’s in de vluchtelingenkampen, onze militairen in Malie. We kunnen mopperen wat we willen maar ze doen het toch maar.
Ik ben blij dat we in Europa binnen de grenzen van de EG al sinds officieel 1 januari 1958  al 56 jaar vrede kennen. Mijn kinderen groeiden op in vrede en vrijheid en hoeven niet met bivakmutsen te protesteren. Het is een groot goed onze vrijheid, bedankt mannen en vrouwen! Laten we het gedenken maar vooral vieren. Vrijheid, te mooi om waar te zijn..

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s