De transparantie van Bureauwerk

Afgeplakte ramen
Afgeplakte ramen

Het blijft toch een beetje kleinburgerlijk, het afplakken van ramen. Vaak heeft het plastic de nette vitrage van de burgermanshuisjes vervangen. Ook binnen Bureauwerk is het plakplastic in. Het voor vele miljoenen gerenoveerde gebouw moest zo transparant mogelijk worden. Laat de burger maar naar binnen kijken was het motto. Er werd een toparchitect voor ingehuurd die enthousiast alle binnenmuren verwijderde en buitengevels openbrak.Alles werd vervangen door helder glas.

En vervolgens is al het glas weer afgeplakt met plastic. Het gerucht gaat dat het hoofd huishoudelijke zorg een fout heeft gemaakt en bij een bestelling in plaats van 1 rol er 1000 heeft besteld. Die rollen lagen behoorlijk in de weg. En als oplossing is hij er vervolgens prettig mee aan het plakken geslagen.

Vergaderzalen, spreekkamers en gangen zijn afgeplakt omdat de bureauwerkers anders te snel zijn afgeleid van hun eindeloze onderling gekwebbel. Daarnaast zijn de gesprekken tussen bureauwerkpieven en bureauwerkers zo intiem dat ook de spreekkamers zijn geblindeerd. Maar ja dat heeft wel weer als voordeel dat er weer nieuwe liefdes opbloeien in de zo saaie organisatie. De architect? Die baalt, als hij dat geweten had had hij meteen de glazen platen vervangen door gipswandjes. Veel goedkoper.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s