It ain’t over till the fat lady sings..

We sukkelen uit de crisis. We zijn hem ook zat. Dus gaan we niet meer elkaar ellende aanpraten maar overladen we elkaar met kleine positieve berichtjes. En dat geld gaat natuurlijk ook in onze zakken branden. Politici laven zich aan elk statistiekje van het CBS wat een trendbreuk laat zien.
In de Londense city stijgen de huizenprijzen als een gek. Langzamerhand komen de bewoners uit de financiële “dienstverlening” weer uit hun holen. Lang zijn ze verguist maar nu zijn we weer blij dat ze van hun woekerwinsten en onbegrepen producten weer dure auto’s, huizen en vrouwen kunnen aanschaffen. Politici zien dat als een goed teken. Hosanna, hosanna leve de heiligen uit de City.

Zijn we er nu echt uit?

Is de boekhouding van de overheid op orde? Nee natuurlijk niet, we geven nog steeds te veel geld uit. Meer dan er binnen komt en dat is niet goed. Zeker nu het gasinfuus dicht gaat zal het tekort weer gaan oplopen en staan nieuwe bezuinigen voor de deur. Ambtenaren, onderwijskrachten, zorgers en bijstandtrekkers hoed u dus voor de mannen en vrouwen van Rutte. Ze hebben nog een rekening te vereffenen!

Zijn de banken op orde? Nee natuurlijk niet, de NL overheid zit opgezadeld met twee banken die ze voor veel geld hebben gekocht en aan de straatstenen niet kwijt kunnen. Europa heeft nog steeds te veel en slecht gekapitaliseerde banken. NL voorop. Zelfs de heilige Rabo bleek een foute bende te zijn. Het geblondeerde ex-boegbeeld van de Rabo, Fatima de Moreira de Melo verdient tegenwoordig haar geld met pokeren. Past eigenlijk best bij elkaar: banken en pokeren.

Is het milieu op orde. Nee natuurlijk niet We gaan lustig door de aarde uit te putten en te vergiftigen en de duurzame transitie van Jan Rotmans is nog even niet begonnen.

Moeten we somberen? Nee natuurlijk niet. Als je naar de verdommenis gaat doe het dan met plezier. Gewoon doorgaan met duurzaam leven. Je financiën op orde houden. Proberen te genieten van elkaar en de natuur. It ain’t over till the fat lady sings..

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s