De nieuwjaarswens gewikt en gewogen

De kus van Brancusi
De kus van Brancusi

Het zit er weer op en blijft altijd weer leuk om te doen. Al was het alleen al om de verschillen: De nieuwjaarswens. En in mijn geval de nieuwjaarswensen van de vrouwelijk Bureauwerkcollega’s. Ik heb het hier al eens gehad over het groeten van de Bureauwerksters. Nu dus de nieuwjaarswens.

Ik onderscheid de warme en de koude wens.

De koude wens is op te delen in de diepvries wens en de kwakkel wens. De diepvries wens is de volstrekt contactloze. Op verre afstand, vaak met een bureau ertussen, is het niet meer dan: “nog de beste wensen allemaal”. En net als je wilt opstaan om te kussen is de vogel al weer gevlogen.
De kwakkel wens is een slap handje terwijl de vrouwelijke wensgenoot daarbij ook nog eens ernstig achteroverhelt. Er moet immers worden voorkomen dat je alsnog wil kussen. Terwijl je eigenlijk van te voren al weet dat je überhaupt niet de betreffende persoon wilt kussen. Met nieuwjaar niet, je verjaardag niet en zeker niet bij je afscheid.

De andere mogelijkheid is de warme wens. De warme wens kan je weer onderscheiden in de kille en de warme kus. De kille kus is simpel. De wangen schurken zich net niet tegen elkaar aan, en de kus is een smak in de loze ruimte. Mwaa Mwaa Mwaa (meestal drie keer). Zoals ook celebs het gewend zijn onderling te doen. De andere kus is de warme kus. De warme kus is mijn absolute favoriet. Het zijn toch vaak de leuke vrouwen, oud en jong, knap en lelijk, dik en dun, zwart en wit die je 3 warme kussen geven. En nog eens zacht over de rug of schouder strijken.

Zullen we het volgend jaar afspreken de koude wens en de kille kus maar achterwege te laten? Dan wordt 2015 een topjaar.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s