Wat hebben we toch een goede zorg

Willekeurige hand!
Willekeurige hand!

Politici doen ons wel eens denken dat alle zorg een ramp is voor het land en onze toekomst. Je krijgt dan de prietpraat van de VVD’ers en D66’ers dat we minder overheid en zorg moeten hebben. Alsof alle overheid en zorg vergeleken kan worden met de builenpest.

Ik denk daar toch wel anders over. Recent brak mijn eega haar hand tijdens een vervelende val. Het gebeurde ver van huis op een ongelukkig tijdstip in Maastricht. Midden in de nacht belandden we in het ziekenhuis en efficiënt werden we daar verder geholpen. Opereren zo snel mogelijk was het advies. We kregen de foto’s mee, gips erom en naar huis. De dinsdag daarop zaten we in Zoetermeer in het ziekenhuis. Keurig in de bestaande agenda’s gepropt en de volgende dag lag C op de operatietafel met haar hand. Waar, hopelijk vakkundig, de botjes met ijzerdraad en schroeven aan elkaar werden gelijmd. Goede dokters, rustig uitleggend wat er was, aardige zusters en assistenten die bereid waren hun planning om te gooien om C te helpen. We kregen zelfs nog koffie.

Natuurlijk zal het allemaal goedkoper kunnen. Maar willen we dat ook als burger? Dat goedkoper kunnen valt ook nog wel mee. Als bedrijfskundige heb ik altijd de neiging om te kijken of zaken efficiënt gaan en waar de verspilling zit. Ik heb het niet zo snel gezien. Is het niet prettig dat je snel en goed geholpen wordt? En zijn we niet bereid om daar ook een prijs voor te betalen? Ik hoor weinig mensen mopperen. Ik ben wel blij dat we zulke goede zorg hebben. Houden zo en vooral van af blijven.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s