De smartphone als enige crisisindicator

Ook kinderen
Ook kinderen

Al jaren worden we geteisterd door slecht economisch nieuws. Onze huizen zijn minder waard, inkomens op de nullijn, de inflatie overstijgt de rente op ons kapitaal en onze pensioenen worden gekort. We worden stapje voor stapje armer.

Ik ben een sombere Piet als het gaat om dit soort trends. We zitten in een ernstige crisis en als deze klaar is staat de volgende al weer te wachten. Toch zit ik dagelijks in het trammetje en kijk verwonderd om me heen. Als de smartphone een symbool zou zijn van de crisis is er helemaal geen crisis. Peperduur spul en dure abonnementen en Jan en alleman zit op zijn “state off the art” apparaatje te turen, tikken en te kwebbelen. Toen de crisis begon dacht ik, hoopvol, dat wordt wel minder. Eindelijk van dat gekwebbel en gepiep om je heen af. Nee hoor, jong en oud gaat rustig door en laat zich steeds weer verleiden door het nieuwe speeltje van de grote telecomleveranciers. Apple gebruikers aanbidden hun mechaniekje zelfs op een infantiele manier. Waar Maria is vergeten heeft de iPhone4s het overgenomen.

Waar bezuinigen al die mensen nu op? Het kan niet anders of ze moeten de teruggang ook merken in hun eigen beurs. Wat gaat er eerder uit dan de smartphone? Drinken ze er biertje minder om? Kopen ze toch maar iets minder kleren? Of zitten de sloebers niet meer in de tram? Zijn ze direct zelfs bereid om te bezuinigen op de dagelijkse hap om het mobieltje maar te kunnen behouden? Ik stel voor dat het CPB de smartphonedichtheid en het gebruik gaat hanteren als enige parameter voor onze welvaart. Als die dichtheid en dat gebruik afneemt, dan is het pas echt crisis.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

2 gedachten over “De smartphone als enige crisisindicator”

  1. Gerard, als je geen ander huis hoeft te kopen, je wacht nog enkele jaren met een nieuwe keuken en je blijft de stoffering en bemeubeling van je huis nog langer gedogen, dan houd je geld over voor de relatief goedkope zaken als een smartphone.
    Dat de huizen nu goedkoper zijn lijkt mooi voor mensen die nu een huis nodig hebben en er een willen kopen. Let op, er wordt al jaren minder gebouwd en straks trekt de economie weer aan. Dan blijkt er weer een tekort aan huizen en rijzen de prijzen weer de pan uit. Neem daarbij een voorbeeld aan de automarkt. de laatste jaren worden er weinig nieuwe auto’s verkocht. Wie nu op zoek is naar een leuke occasion heeft een keuze binnen een erg klein aanbod…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s