Pretparkgeneratie? No way!

En ineens schijnen we de crisis uit te rommelen. Begrotingsstroppen om onze nek worden gevierd. We mogen weer schulden gaan maken omdat er voornemens zijn voor hervormingen. Echt sensationeel zijn die hervormingen niet. Bij een aantal is het zelfs de vraag of het kabinet ze er door krijgt. Nederland doet nog alsof maar de Fransen hervormen gewoon helemaal niets. Gelukkig hebben we nog wel de Grieken en de Portugezen diep in de stront kunnen drukken. Maar toen het wel erg dichtbij kwam voor NL moest de koers toch echt om.

Mannetjes en vrouwtjes (Wie herinnert zich de Jager nog?) die gisteren nog liepen te schreeuwen om begrotingsdiscipline zijn nu van het toneel verdwenen of hebben een ander motto gevonden.
Het gekke is dat de financiële markten weer een beetje tot rust gekomen zijn. Voor de arme landen betekent dit dat ze weer tegen gunstige tarieven geld kunnen lenen. En geld is er genoeg. De nationale banken pompen eindeloze hoeveelheden geld in de economie zonder dat dat enige oplossing biedt.

Is de crisis nu voorbij?
Natuurlijk niet. We geven nog steeds te veel uit. Veel meer dan er inkomt. We leven ver boven onze stand. We hopen nu ineens op groei. Het CDA zal er wel om bidden. We denken dan, dat áls er groei is we wél de discipline hebben onze uit de hand gelopen schulden af te lossen. Alsof dat in het verleden ooit wel eens is gelukt.

In de afgelopen jaren hebben de politici, de nationale banken en de Europese bank laten zien dat ze geen structurele oplossing hebben voor de problemen. Iedereen is de crisis nu zat. 5 Jaar crisis gaat ook wel vervelen. Net zo als in het milieu dragen we dus het probleem over aan onze kinderen. Jongens meisjes zoek het maar uit. We doen net alsof er geen probleem is.
Een of andere mallotige babyboomer sprak laatst van een pretparkgeneratie als het ging om de huidige jeugd. Het lijkt mij sterk. Volgens mij hebben we onze eigen kinderen flink genaaid voor onze eigen hebzucht. Het is een genaaide generatie.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s