Eindelijk voorjaar in Bureauwerk

Rookplaats Bureauwerk
Rookplaats Bureauwerk

Daar staan ze op het “losers paradise”. Het deel van de Bureauwerkers dat hard werkt aan de asfaltweg naar de zelf gekozen snelle dood. Het gaat ze niet makkelijk af. Roken mag niet meer in het gebouw van Bureauwerk. Zelfs over de rookkamers werd geklaagd door de anti-rook magiërs. Het is bekend, de vervelendste rokers zijn nog altijd de gestopte rokers. Jarenlang hebben ze anderen lastig gevallen maar nu het eindelijk is gelukt zelf te stoppen zijn ze het meest fanatiek in de repressie van de ‘slappelingen’. Iets minder frivool dan Jasper Grootveld en veelal zeurderig en gemeen. Er komt waarschijnlijk nog een moment dat rokers hun kleren moeten reinigen na elke opgestoken sigaret. Of extra even de tanden moeten poetsen omdat anderen zich ergeren aan de bruine tanden.

In de winter is het koulijden. Maar nu het voorjaar er aankomt is het plots weer aantrekkelijk om roker te zijn en je naar de rookplaats te begeven. Een wandeling van 10 minuten er naar toe. Dan even lekker soezen in het zonnetje en diep inhaleren. Die eerste stralen die je warm maken. Wat sjansen met de collega’s. In Bureauwerk zijn zelfs echte relaties ontstaan in de mist van elkaars rook. En dan weer lekker 10 minuten terugwandelen. Ben je er toch even 25 minuten tussenuit.

Eens zal het ook hier verboden worden. In Amerika willen ze zelfs roken in huis verbieden. En wat nu in Amerika gebeurt is over 10 jaar hier geland. Het zal daarom druk worden in het gilde van beroepsschnabbelaars. Eelco Brinkman en Hans Hillen zullen nóg zwaarder moeten lobbyen voor de sigarettenleveranciers. Maar geen nood rokers, ze winnen altijd.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s