Bureauwerkpiefen gooien de ramen open

Ze zijn de schlemielen van deze tijd: de managers. Je hoort het op elke verjaardag. Alle problemen in de zorg, de banken, het onderwijs, het komt allemaal door de managers. Nu geef ik toe dat de kwaliteit van het gemiddelde management matig is, maar alle problemen aan ze toeschrijven? Dat is ze ook wel weer erg veel eer geven.
Misschien komen de problemen wel door de medewerkers die vaak infantiel gedrag vertonen op de werkvloer of al nieuw werkend de kantjes er af lopen. Of de zwijgende, angstige hielenlikkende medewerkers die hun leidinggevende niet meer durven aan te spreken op hun functioneren en beslissingen (Lees Paul Verhaeghe, Identiteit, bladz 173).

Toch vertonen ze wel vreemd gedrag de managers. Ze vergaderen de hele dag in half uur slots en hebben zich grotendeels opgesloten in hun eigen laag. Heel soms zien we bijvoorbeeld onze grote bureauwerkpief op de werkvloer. Voor het laatst maakte Jan Lager dat ruim een jaar terug mee en dat is toch niet gek. De allerhoogste pief is nog nooit geweest. Maar we hebben goede hoop. Eens zal hij ons vereren met een bezoekje. Misschien krijgen we dan wel een hand.

Geregeld ook gaan onze piefen op werkconferentie. Meestal in een inspirerende oord. Zelden merkte je daar iets van. Wat doen ze daar toch? Huppelen om de meiboom? Geeltjes plakken? Rollenspellen spelen? Luisteren naar goeroes? Vroeger hoorde je niets maar tegenwoordig willen ze nog wel eens twitteren. Zoals managers betaamt zenden ze dan de hele dag, in één richting, tweets de wereld in. Bijvoorbeeld hoe inspirerend het gesprek was (twitterende managers hebben alléén maar inspirerende gesprekken!) dat ze hadden en wat ze nu weer voor belangrijke dingen doen.
Zoals bijvoorbeeld deze tweets van onze piefen.

 “RT @pief: De kernwaarden van Bureauwerk: Verbindend, Integer en Vernieuwend #energiekbureauwerk  #yam ”

of

 “Sprankelende aftrap 2’dag #energiekbureauwerk: Piet Jansen #vraagmarkt over trends in maatschappij #yam “

Yam is het sociale medium van Bureauwerk. Ook daar strooien ze geregeld hun belevenissen over de bureauwerkers uit. Zo veel inmiddels dat een medewerker er in de timeline niet meer tussen kan komen.

Geen reactie geven op de tweets want dan schrikken ze zich dood. Een kritisch of ander geluid van een bureauwerker is eng. Dat is toch niet de bedoeling van Twitter? Voor de gemiddeld bureauwerkpief is Twitter eigenlijk alleen een prima reclame-instrument. Je doet mee met moderne media en dat bekt altijd lekker. De jonge bureauwerkpiefen oefenen ook al druk. Ook die hebben hun eigen groepje. Op Twitter lees je dan:

 “Leiders van vandaag en morgen in gesprek met elkaar en @pief #bureauwerk pic twitter.com”

Allemachtig wat een arrogantie, de leider van vandaag en morgen! Jan Lager reageerde twee keer via Twitter maar heeft natuurlijk nooit meer iets vernomen. Leiders reageren immers niet. Het blijft dus problematisch met de manager. Maar ze werken hard, dat is een voordeel. Zijn weinig ziek en ze gooien nu twitterend “de ramen open”. Geef ze dus een kans. Loer eens naar binnen.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s