Ik ben die patsers spuugzat

“Qatar wil uiterst lucratieve ‘Dream League’ opzetten

De Champions League krijgt binnenkort wellicht concurrentie van de ‘Dream Football League’ (DFL), een toernooi dat de koninklijke familie in Qatar wil opzetten en dat moet worden gespeeld in de zomermaanden.

Dat The Times woensdag. De beste 24 clubs ter wereld zouden deelnemen aan het evenement dat vanaf 2015 in de oneven jaartallen moet worden afgewerkt in Qatar en de omringende landen. Alleen al de startpremie voor de clubs bedraagt naar verluidt zo’n tweehonderd miljoen euro.”

Staat er weer zo’n berichtje. Ik erger me dood aan die Arabieren. Ik schaar al die landen maar even onder een noemer. Vroom zijn in naam van Allah, alle vrouwen en gastarbeiders behandelen als voetveeg en maar patsen met je geld. Misschien is het jaloersheid van mij omdat ze zoveel geld hebben, maar ik walg van de luxe en de totale verveling van die jongens (meisjes hebben immers niets te vertellen). Voetbalclubs kopen, de grootste overdekte skibaan van de wereld, het hoogste gebouw, de duurste en meeste auto’s, het meeste luxe jacht, Grieks eiland het kan nooit op.
En als ze geld weggeven dan is het voor wapens om de “heilige” oorlog te kunnen voeren. Hulp aan vluchtelingen is een schaars goed van de gerokte patsers. Al decennia laten ze de Palestijnen armoe lijden in kampen. Geen vinger steken ze uit. En erg behulpzaam voor de vluchtelingen van Irak en Syrië zijn ze ook niet echt.
Nee, dan kijk ik toch met veel bewondering naar Warren Buffett en Bill Gates die als doel hebben geformuleerd hun immense bezit ten goede te laten komen aan de minder bedeelden in de wereld. Warren Buffett heeft gemeld dat hij 37 miljard zou doneren aan de Foundation van Bill en Melinda, zijn vrouw. Zijn eigen naam hoeft er niet eens op.

Misschien moet onze nieuwe koning deze landen eens op een lijst zetten waar een normaal mens niet komt. Dit, in plaats van direct daar glitterbezoeken af te leggen zoals “mamma” dat zo graag deed.

Bah!

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s