De digitale flats van Web 2.0

Datapakhuis Facebook
Datapakhuis Facebook

Bij een popconcert valt het het meest op. Iedereen ziet de wereld alleen nog maar door het scherm van de smartphone. Alles maar dan ook alles wordt gefilmd en gefotografeerd. Vaak zijn de filmpjes en de foto’s van erbarmelijke kwaliteit. Maar schonen is er niet bij. We slingeren alles op het Web en bekommeren ons niet meer wat en waar het staat. Als iets de wereld heeft veranderd is het wel de digitale diarree die wij via het Web 2.0 met zijn allen hebben uitgestort. You tube, Flickr, Facebook of Hyves het loopt over van de mislukte foto’s en filmpjes.

De grote providers zetten immense datapakhuizen neer om dat allemaal te bewaren. En ergens schijnt er iemand nog aan te verdienen ook. Opslag is geen probleem meer. Ik kan mij nog herinneren, toen ik hoofd automatisering bij Huursubsidie was, dat we speurden naar elke bit om de opslagkosten maar zo laag mogelijk te houden. Nu opslag “niets kost” en is opgeborgen in een ‘verdienmodel’ is dat voorbij.

Eens moet dat toch stoppen? Waar ligt het omslagpunt dat we weer vastigheid in onze digitale uitstoot krijgen. Eigenlijk zou je als burger elk jaar 10 gigabyte in ‘de cloud’ moeten opruimen. Moet je eens zien wat een besparing dat is voor ons milieu. Ik vraag me wel eens af hoe dit door archeologen over 100derden jaren worden geduid. Deze digitale flats.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

2 gedachten over “De digitale flats van Web 2.0”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s