Copuleren met een krokodil

We zijn natuurgek geworden. Als morgen de Siberische schele blauwe keukendief in de Oostvaardersplassen wordt gesignaleerd stapt heel vogelend Nederland in de auto om met 130 km/uur er naar toe te racen. Met honderden staan ze vervolgens door dure ‘state of the art’ kijkers naar het vogeltje te turen. In  DWDD is een speciaal item met een mallotige bioloog die persé moet copuleren met een krokodil of kusjes wil geven aan een witte haai. We stellen ons mateloos aan als er een beestje doodgaat op ons strand. Miljoenen mensen kijken naar de natuurfilms van de EO. Vroeger keek je juist niet naar de EO om die films.

Het doet me denken aan een van de meest fascinerende science fictionfilms gemaakt: Soylent Green. Alvorens de zelfgekozen dood te aanvaarden mocht je nog een keer tussen schone lakens naar prachtige beelden van vroeger kijken. Bloemen in alle kleuren, schone lucht, vlinders etc. Dit terwijl de hele film een overbevolkte wereld laat zien waar de zon niet meer door de smog weet te prikken.

Maar wat zijn we hypocriet. Ondertussen gaan we door met het afbreken van de natuur. We bouwen kolencentrales, schrappen de EHS, gooien de natuur vol met blikjes en limonadekartons. Laten bultruggen en andere dieren in de oceanen sterven door ons plastic afval. Jagen in korte tijd de energievoorraad er doorheen. Houden tropische beesten in te kleine kooitjes en aquaria. Scheuren met 130 over de wegen om zoveel mogelijk vuile gassen en stoffen uit te stoten. En onze nationale trots Shell weet als geen ander de wereld te vervuilen met hun zoektocht naar olie. Gelukkig dat we dus de beelden nog hebben. Hoeven we ons niet schuldig te voelen dat we door ons gedrag volop verantwoordelijk zijn voor de teloorgang van onze natuur.

En ja, iedereen weet toch dat de meest perfecte natuurfilm al lang is gemaakt. Jiskefet bracht ooit op een geniale manier de watervogels in beeld. Slechts 1.53 minuut. Wat een film! Gelukkig van de VPRO!!!

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

One thought on “Copuleren met een krokodil”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s