De hang naar het dikbuikje Boeddha

Lachende Boeddha 30 cm
Lachende Boeddha 30 cm

Wat bezielt ons allen toch, dit las ik laatst op internet:

“Boeddha schilderijen genieten grote populariteit. Om aan de wensen van de klanten tegemoet te komen heeft SkomiArt galerie op de website een interessante verzameling van de schilderijen in dunne en dikke lijsten geplaatst.
De schilderijen zijn geschilderd door kunstenaars die met ons samen werken. De werken hebben de zogenaamde 3D structuur en zijn met vernis of lak afgewerkt om de kleuren door de jaren heen te beschermen.
De schilderijen zijn professioneel en met liefde voor detail gemaakt, daarom zullen de gasten en klanten die uw kantoor of zaak bezoeken de goede smaak van de eigenaar waarderen.”

 Veel mensen willen ook de interieurs volgens de Feng Shui- stijl inrichten en willen in overeenstemming met de natuur leven. De boeddhistische meditatie kan ons innerlijk veranderen en door ervaringen verrijken. De Boeddha schilderijen symboliseren de instelling tot de wereld, tot andere mensen en zichzelf – thuis staan ze voor vrede en welzijn.”

In tuincentra , Xenos en prullariawinkels word je doodgegooid met dat dikbuikje. Maria, Jozef en het Heilig Hart hebben de kuierlatten genomen. Maar Boeddha, je struikelt er over. Ik heb zelfs een familielid, katholiek opgevoed, dat op een theemeubel in de woonkamer een ware verzameling oosterse heiligen heeft uitgestald. In de Vinex wijk waar ik woon hangen ook posters van Boeddha in tuinen (wel de ernstige Boeddha). Op internet is zelfs een ‘Boeddha shop’ waar je een Chinese dikbuik Boeddha, 10.7 x 10.7 x 10.7cm gekleurd kan kopen voor de somma van € 29,95. Er is ook nog een happy Boeddha in zwart en zilver. Of een geboortedag Boeddha. Maar gelukkig, niet tevreden geld terug.

Gerardus
Gerardus

Als stil protest heb ik de heilige Gerardus maar weer eens prominent in mijn kamer gezet. Al meer dan 100 jaar in de familie. Veel mooier ook dan dat mallotige dikbuikje die al vroeg leed aan een ernstige vorm van obesitas. En om dat nu te gaan vereren in deze tijd. Ik wist wel dat we allen knettergek zijn geworden, maar dat het zo erg is, nee, nooit gedacht.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s