Hier word ik oud

Foto Peter Andrik

Een kennis kan het me met sardonisch genoegen onder de aandacht brengen. Wist je dat Zoetermeer de minst gastvrije stad is van NL? Minst gastvrij, zelfmoordstad of lelijkste plek van NL. Het zit Zoetermeer niet mee in de landelijke beeldvorming. Landelijke opiniemakers gebruiken Zoetermeer vaak als meest desolate plek waar je je zou moeten ophouden vinden. Het is zelfs een beetje bon ton geworden om Zoetermeer af te kraken, zelfs al ben je er nooit geweest. Zoetermeer, allemaal flats. Klopt, zie de plaatjes!

Als dat allemaal zo is waarom woon ik er al 36 jaar met veel plezier? Net zo als veel mede bewoners. Waarom ben ik niet van de brug gesprongen? Geniet ik van de prachtige parkrand; Balijbos, Westerpark, Noord Aa en Bentwoud. De mooie groene wijken en in groen verscholen wegen. Pik ik er een bioscoopje, een vorkje en concert. Kan ik skiën, klimmen en wildwatervaren.

Foto Peter Andrik

Laat ze maar lullen met hun negatieve kletspraat. Het idee van groeigemeenten was ooit niet echt slim maar ze hebben er wel wat van gemaakt in mijn stad. Ik heb het reuze naar mijn zin en heb me voorgenomen hier nooit meer weg te gaan.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

One thought on “Hier word ik oud”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s