De hemdjes van Bureauwerk

De hemdjes binnen bureauwerk zijn een erkend instituut. Het hemdje is een kartonnen mapje waar je belangrijke bureau(werk)stukken in kan bewaren. De fusiepartners van Bureauwerk hebben elk een eigen kleurtje ingebracht. De ene organisatie had roze. De fusie heeft vreemd genoeg nog niet geleid tot een nieuwe voorgeschreven fusiekleur.

De hemdjes hebben een verschillend gebruik. Zo gebruikt een bureauwerkpief het hemdje tijdens de reguliere bilaterale hemdjesoverleggen. In elk hemdje zit dan een kopie van belangrijk ambtelijk stuk. Elk ambtelijk stuk vertegenwoordigt weer een klus. Als de klus klaar is gaat het stuk uit het hemdje en wordt in tweeën gescheurd. Het lege hemdje wordt dan weer hergebruikt voor een nieuwe klus. Want klussen in overvloed in het nieuwe Bureauwerk.

In het andere geval dient het hemdje als bescherming voor de belangrijke parafenronde. Samen met de minute, weer terug in Bureauwerk nadat het 10 jaar geleden was afgeschaft, en de zogenaamde onderliggende stukken begint het aan een lange en ongewisse reis langs de bureauwerkpiefs. Soms krijg je dan het mapje terug met daarop de parafen en de finale handtekening. Dan heb je geluk. Maar ook krijg je het mapje terug met doorhalingen en verbeteringen in je pennenvrucht. Je maakt het verhaal dan weer opnieuw en stuurt het mapje opnieuw de wijde Bureauwereld in.

Bureauwerk denkt hard aan digitalisering van het fenomeen parafenronde. Maar het idee dat dat het einde van het hemdje zou kunnen betekenen heeft men doen besluiten nog even te wachten met deze technologische tijdsprong. De hemdjes zijn nog steeds sterker.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s