Overheid bedankt!

Het Stedelijk in gebruik

Is het iedereen opgevallen? De kranten, zeker mijn krant, lopen er van over. Ook de TV. Het Stedelijk museum in Amsterdam gaat open!

Enige tijd geleden werden we al verrast met prachtige foto’s van het verbouwde Rijksmuseum. Jammer genoeg hebben ze het gebouw sec niet een paar maanden geëxposeerd. Moeten we tot volgend jaar wachten om het te bezichtigen. Want met de renovatie heeft de Rijksgebouwendienst een grandioos topstuk afgeleverd.

Maar het Stedelijk gaat open en een trilling gaat door het land. Daar zaten we dus op te wachten. Positief nieuws over cultuur. Geen ellende van BTW verhogingen, schrappen van subsidies en een hakkende Zijlstra of een rancuneuze PVV. De mopperaars zullen wel weer mopperen dat de renovatie te duur was. Dat is natuurlijk onzin. Deze 2 musea, en natuurlijk het van Gogh, zijn iconen voor ons land. Uit de hele wereld zullen mensen komen om te kijken naar onze trots. Ik kan zelf niet wachten om weer te zwerven door de zalen. Vrees wel dat het in het begin erg druk zal zijn. Maar cultuur is weer in beweging dankzij twee 2 schitterende gebouwen met een schitterende inhoud.

Een collegagoeroeamtenaar die helemaal daas is van 2.0 schamperde dat de overheid steeds irrelevanter is geworden. Fout dus! Ben ik even blij dat er een overheid is die dit relevant vindt.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

2 gedachten over “Overheid bedankt!”

  1. De overheid wordt irrelevant als ze geen aansluiting zoekt bij de nieuwe netwerksamenleving waarin cocreatie rond een thema voorop staat. Dit zegt Davied van Berlo, geestelijk vader van Ambtenaar 2.0 en van het samenwerkingsplatform Pleio en huidig programmamanager Ambtenaar 2.0 bij de rijksoverheid, in Binnenlands Bestuur.

    Het één sluit het andere niet uit hoor …

    1. Dat weet ik. Ik gebuikte de kop van het artikel. Staat en beetje los van deze blog maar ik ben er absoluut van overtuigd dat de overheid dat al lang doet. DB komt maar niet uit zijn rol van waarschuwer en ziet niet meer hoe de dingen werkelijk gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s