Verschans je ze komen, de rode hordes

Joop den Uyl

Rutte heeft er weer voor gewaarschuwd. Zoals een groots staatsman betaamt. Pas op voor de socialisten, ze komen er aan! In lange rode hordes met wapperende banieren. Ik moet het maar bekennen, ik ben ook een beetje links. Van jongs af aan al. Ik ben dus best een gevaarlijk menssoort. Heb mijn hele leven van sociale voorzieningen geleefd. Gooi geld over de balk en weiger belasting te balen. En wat het ergst van alles is, ik schuif dingen voor me uit!!!

Als kind had ik natuurlijk sympathie voor Che Guevara en Fidel Castro. Grote liberalen kan ik me niet echt herinneren uit die tijd. Of was er niet zo’n morsige sigarenrokende, as morsende goeie dikzak die Harm van Riel heette?

Harm van Riel

Rutte denkt er groot mee te worden. Stapt in de voetstappen van zijn voorganger Wiegel. Elke maand haalt wel een omroep deze mastodont uit de mottenballen. Hij gaat dan vertellen hoe goed hij het vroeger deed en het schelden op de socialisten had uitgevonden. Dat hij relatief kort in de politiek heeft gezeten en mede een van de slechtste kabinetten ooit heeft geleid zegt hij nooit. Nee hij heeft keurig zijn Den Uyl framepje opgezet waar hij zielig zoals hij is, liefst 25 jaar na de dood van de goede man nog van profiteert. Knaapje Rutte wist Den Uyl ook zelfs laatst weer op te voeren. Wil je echt een beeld van den Uyl? Lees zijn biografie van Anet Bleich ‘Joop den Uyl 1919 -1987 Dromer en doordouwer’ of het grandioze boek van Peter Bootsma en Willem Breedveld ‘De verbeelding aan de macht. Het kabinet Den Uyl 1973 – 1977’. Als je dat gelezen hebt, weet je het. Met alle respect Wiegel en Rutte mogen nog niet eens in de schaduw van deze man staan.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

One thought on “Verschans je ze komen, de rode hordes”

  1. Ik ben relatief ‘rechts’ vergeleken met jou Gerard. Tenminste, voor zover rechts nog een term is die politiek iets betekent. Ik was fan van Rutte als linkse liberaal, maar hij wordt steeds meer de papegaai van de foute fossielen in zijn club. Ben benieuwd wat dinsdag gaat brengen, van mij mag het richting paars kleuren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s