Afschaffen die hap

Zullen we de verjaardag eens afschaffen? Eigenlijk is een verjaardag in NL een vreemd fenomeen. Het betekent meestal met zijn allen bij elkaar zitten in een kring die qua grootte afhankelijk is van het aantal gasten of de binnenmaten van de woonkamer. Biertje, een blokje kaas of plakje leverworst. Vaak zit je ook nog eens op een klapstoeltje, natte billen dus. Kenmerk van zo’n verjaardag kan ook zijn de verkeerde zitplaats. In een gezelschap dat helemaal niet verhuist van plek kan dat per saldo betekenen dat je doodeenzaam een beetje voor je uit zit te staren. Dit is op te lossen met de zogenaamde statafel. Maar vaak zie je dat zo’n stamtafel alleen maar wordt gebruikt door een paar jongeren.

Omdat ik ook doof ben aan een oor krijg ik ook steeds meer last van de soms slechte akoestiek in sommige huizen. Sommigen weten dat zelfs te verergeren door het draaien van harde muziek. Zit je gewoon voor lul een beetje te knikken en te dromen van de thuiskomst.
Aan het einde van de verjaardag zijn de gastheer en gastdame meestal bekaf en kom je tot de conclusie dat je Pietje of Klaasje weer niet hebt gesproken.

Als we de verjaardag nu eens afschaffen en de cadeautjes ook. In plaats daarvan spreek je eens met de familie of kennis af om bijvoorbeeld samen een wandeling te maken, een museum te bezoeken of een lekkere fietstocht te maken. Financiering vindt plaats uit de versnaperingen die je niet meer hoeft te kopen en de cadeautjes die je beter achterwege kan laten. Waarom cadeautjes als het grootste cadeautje is het geven van aandacht aan elkaar en het voeren van een goed gesprek. Samen een wandeling maken is ideaal voor een goed gesprek. En na afloop ga je samen op een terrasje zitten om de welverdiende versnapering tot je te nemen.

En zelfs op terrasjes in NL kan je een kaasplankje bestellen.

Advertenties

Auteur: Gerard

Art, music, news, I am crazy about it. Ironie, i love it.

One thought on “Afschaffen die hap”

  1. Gerard
    Praktisch als altijd maar je hebt wel gelijk en ik ga eens bedenken hoe ik hier invulling aan kan geven. Want eerlijk gezegd wwet ik nog niet met iedereen een activiteit te bedenken!

    Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s